Anar a: Contingut principal »


Meteo
 • Dia
  23/10/2017
  17:26
 • Cota
  1800
 • Temperatura
  8.1ºC 7.8ºC 8.3ºC
  Actual Mínima Màxima
 • Humitat
  73%
 • Baròmetre
  1029.0mb

Normes de seguretat

Normes que cal seguir en cas d’accident

Si es troba amb un accident:

Telefon

Emergència a pistes
+34 973 639 050

Esquiï de manera segura i controlada.
És responsabilitat seva
 1. Senyalitzi el lloc. Protegeixi l’accidentat indicant als altres usuaris el lloc on es troba. Per a això, pot col·locar els esquís de l’accidentat formant una aspa uns metres més amunt de la seva posició.
 2. Avisi el personal de l’estació. Pot trucar al telèfon d’emergències o demanar a un altre esquiador que es desplaci a la instal·lació o al remuntador més proper, o bé a la torre de control.
 3. Presti assistència a l’accidentat. Estigui’s al costat de l’accidentat fins que arribi l’ajuda sol·licitada.

No mogui mai l’accidentat. Permeti-li assolir una postura més còmoda pels seus propis mitjans i en cap cas no li tregui el calçat. Reconforti i abrigui l’accidentat.

Recordi que, en aquests casos, la millor ajuda que pot prestar a l’accidentat és informar d’una manera ràpida i exacta del que ha passat.

L’estació disposa d’un servei d’assistència en pistes amb formació per prestar primers auxilis i traslladar els accidentats.

Consells útils

 • Consulti diàriament la informació de pistes i la previsió meteorològica que l’estació posa a la seva disposició.
 • L’esquí es desenvolupa en un entorn natural privilegiat; demanem el màxim respecte al medi que ens envolta.
 • Abans de començar la jornada d’esquí, supervisi que porta el material adequat a la pràctica de l’activitat que vol fer i que aquest material es troba en un estat de conservació òptim.
 • Esquiï sempre d’acord amb el nivell tècnic, el grau de perícia i la condició física. Tingui en compte que factors com ara les condicions meteorològiques, l’estat de la neu, el grau de cansament, el material utilitzat o tercers esquiadors poden influir en la seva pràctica.
 • L’esquí es desenvolupa en alta muntanya, a l’aire lliure, on les condicions meteorològiques poden canviar bruscament.
 • Per la seva seguretat, pari atenció a la senyalització de l’estació i adeqüi-hi el seu comportament en tot moment.
 • Esquiar fora de pista suposa endinsar-se en una zona que no ha estat preparada ni senyalitzada per l’estació. L’esquí fora de pista sempre es fa sota l’única responsabilitat de qui decideix practicar-lo. Conegui les condicions de la neu i el risc d’allaus.
 • Els canons, les pilones i altres elements artificials són consubstancials a l’existència de l’estació d’esquí, de la qual formen part. Mantingui en tot moment el control sobre la velocitat i la trajectòria de manera que sigui capaç d’evitar-los.
 • Les màquines trepitjaneu i les motos de neu són les nostres eines de treball; pari atenció als seus moviments i eviti’n la trajectòria.
 • Velocitat. Cal moderar-se especialment a les zones de debutants, molt concorregudes, als finals de pista, a les estacions de remuntadors i a l’entorn de les cafeteries.
 • Redueixi sempre la velocitat quan hi hagi nens a la seva trajectòria de descens.
 • La millor manera d’aprofundir en l’esport de l’esquí sempre és posar-se a les mans d’un professional. Als punts d’informació trobarà a la seva disposició una àmplia gamma de productes adaptats a les seves necessitats, com classes individuals, en família, en grup, etc.,
 • i informació sobre les escoles d’esquí que operen a totes les zones de Baqueira.

Consulti a les oficines d’informació a Baqueira 1.500.

Nens

La pràctica d’esports a l’aire lliure, especialment l’esquí, és molt beneficiosa per al desenvolupament dels nens.

A la nostra estació trobarà activitats pensades exclusivament per a ells: iniciació a l’esquí, perfeccionament o estades en parcs infantils de neu.

Els nens han d’estar sempre sota la supervisió d’un adult responsable.

Els nens han de portar l’equip necessari i adequat al seu nivell d’esquí. És molt recomanable que facin servir casc i altres proteccions. Tingui en compte que l’estació disposa d’un servei de lloguer on trobarà tot el necessari per als més petits.

És important que els nens portin una identificació (nom i número de telèfon) en un lloc visible.

Snowpark

 • Situat a l’àrea de Beret, pot accedir-hi fent servir el TCD de Blanhiblar.
 • L’snowpark és una àrea especial, reservada i habilitada per a la pràctica de l’esquí acrobàtic. Faci servir l’equip de protecció adequat, respecti la senyalització i les indicacions d’ús.

Tota persona que faci servir qualsevol de les instal·lacions de l’estació d’esquí de Baqueira Beret i dugui a terme qualsevol activitat serà considerada esquiador, i com a tal queda subjecta al compliment de les condicions establertes a la normativa vigent, a la reglamentació sectorial i a les instruccions impartides per l’estació, incloses les del seu personal acreditat.

Aquesta normativa queda a disposició del públic general per a la seva consulta a totes les taquilles, els punts d’informació de l’estació i a l’oficina d’informació de Baqueira 1.500. És obligació de l’esquiador informar-se, conèixer i adequar el seu comportament a les condicions que s’hi estableixen.

És obligació dels adults que els menors (i especialment els nens) a càrrec seu coneguin les normes, les entenguin i hi adeqüin la seva conducta. Cal posar èmfasi especial en el fet que els nens mai no poden anar sols i han d’estar sempre sota la supervisió d’un adult responsable, i cal prestar atenció especial a les condicions exigides per a la utilització de remuntadors. Recordem que tenen a la seva disposició monitors i instructors a les diverses escoles de l’estació.

Normes per practicar l’esquí de manera responsable

Observi les normes que consten a continuació i comparteixi responsablement amb els altres esquiadors una magnífica experiència a la neu. Asseguri’s que els menors, especialment els nens a càrrec seu, les coneixen, les entenen i hi adeqüen el seu comportament:

 1. Baixi sempre de manera controlada. Mantingui sempre el control de la velocitat i la trajectòria; s’ha de poder aturar i esquivar altres persones o objectes.
 2. Les persones que el precedeixen tenen preferència de pas. És responsabilitat seva esquivar-les. Sigui especialment cautelós quan es tracti de nens.
 3. Aturi’s en llocs segurs per a vostè i per als altres. Ha de ser visible des de dalt i no entorpir els que baixen.
 4. Abans de començar una baixada o de reincorporar-se a la pista, miri cap amunt i cedeixi el pas.
 5. Faci servir frens, corretges o altres sistemes que evitin la pèrdua o el lliscament incontrolat d’esquís i taules.
 6. Faci cas dels cartells i els senyals. No entri en pistes tancades.
 7. Faci servir els remuntadors de manera segura. Abans de fer servir un remuntador ha de conèixer i tenir l’habilitat o la destresa física necessària per fer l’embarcament, el trajecte i el desembarcament de manera segura.

Anar a: Contingut principal » | Principi de pàgina »